DAJM

Publicerat i: Livet i allmänhet, Recept
Igår hade vi det årliga julbaket med släkten, alltid så mysigt! I år blev det dock inget bak för min del. En gnällig Nellie gjorde att jag aldrig kom till ro att baka. När hon var lugn och go fanns inga kastruller lediga och ingen plats vid spisen att koka kola. Men de andra bakade hej vilt och självklart skulle det provsmakas och sen fika med lussebullar, pepparkakor & glögg. (Det där med -3kg till julafton kanske inte alls blir så, haha! Godisgris som man är.) 

Jane gjorde ett supergott recept på dajm, och lekande lätt. Alldeles för lätt för något så gott. Det smakade precis som köpt dajm! Givetvis var jag tvungen att baka det hemma idag. Farligt med såna godsaker i kylen! Men för er som kanske inte har tid/ork/ro att baka julgodis i timmar så kan ni fixa detta på en kvart! (+tid att stelna.)

1dl sirap
1dl socker
1dl grädde
In i micron på max värme 5min, ta ut och rör om, sen 5min till. Häll på bakplåtspapper och in i kylen tills det stelnat lite. Smält sedan mjölkchoklad och häll på, sen in i kylen igen. Ta ut och NJUT! (Förstår ni? Alldeles för lätt.) 


Underbart väder hela dagen! En härlig solig men isig promenad i förmiddags med Hanna&William <3