Efter att ha jobbat hela helgen så blev det mycket att hitta på min enda lediga dag (igår). Så jag började morgononen i tvättstugan och sedan åkte jag hem till Joanna. Då tog vi en promenad ner till P4 för att träna och ha picknick. Mitt träningspass blev inte alls vidare bra då jag hade sån himla halsbränna och sura uppstötningar varje gång jag tog i så det fick bli mjukt med mycket vila. När vi tränat färdigt i alla fall så hade vi med oss picknick så vi satt där i solen och gassade och bara hade det gott. Sen var det dags att promenera tillbaka då jag var tvungen att åka hem för att ta ut tvätten innan tiden var slut. 
 
Hann sätta mig på balkongen någon timme och njuta ytterligare innan det var dags att åka till jobbet för ett undersköterske möte, ett mycket välbehövligt sådant. Ventilera och få prata ut öppet och högt med alla (nästan) som är involverade inklusive våran chef. 
Efter mötet åkte jag hemåt och på parkeringen stod pappa och vänta för att visa upp sin nya bil han hade köpt, haha, en liten smartbil. Pratade lite med honom innan jag fick springa då mamma stod och väntade på andra parkeringen då jag skulle få en kasse med "gamla" kläder som jag kanske ville ha - älskar när mamma rensar garderoben, hon har toppen smak! 
 
Sen var det dags att sticka upp och laga mat innan det var dags att bege sig mot sista tillfället i fotokursen jag har gått. Var ute i kylan (hade hunnit bli riktigt kallt framåt kvällen) i ett par timmar och fotade och fick de sista tipsen och råden. En superbra kurs och kursledare! Jättenöjd! Nu är det bara öva öva öva så man blir en nogorlunda amatörfotograf. 
 
Sen var det bara hem och sova! Och jag har insett mer de senaste veckorna att man drömmer helt sjukt mycket som gravid, eller man minns det i alla fall. Jag minns varje gång jag vaknar vad jag har drömt och kan sen drömma vidare i samma dröm när jag sedan somnar om. Visste inte att det hade men graviditeten att göra först men sen så googlade jag lite och det har det - man drömmer mer som gravid. Någon mer som upplever/upplevt samma sak? 
 
Nu blir det att krypa ner i soffan och kolla film, förhoppningsvis sova ett par timmar till. Eftersom det är valborg ikväll så ska vi troligtvis vara med Madde & Jani, så det blir ingen sömn ikväll innan det blir dags för nattjobb, så får ta igen lite mer sömn nu under dagen. 
Kommentera 0
Det är helt underbart väder, man ser folk posta bilder när dom badat och när de bara är ute och njuter i solen på ett eller annat vis. Och jag är riktigt avundsjuk, för vad gör jag? Jo jag jobbar precis hela helgen. Nu vill jag med åka ut på picknicker med vänner, ta en grill någonstans eller helt enkelt ta en utflykt till någon sjöstad bara för att köpa glass. Det kan vara precis vad som helst. Efter jobbet idag var jag fullkomligt slut efter att ha sprungit som en blådåre och samtidigt försökt hinna med det man måste hinna med under dagen. En kaotisk dag, och inte bättre blev det när det inte fanns personal till kvällen. Vi har ringt hela telefonlistan - från början till slut, antingen har dom inte svarat eller så är dom bortresta, och vem kan klandra dom - vi som jobbade hade själva gjort likadant ifall det var vi som var lediga. Men äntligen - efter många pust och stön, många svordomar och tillochmed tårar så fick vi äntligen in en till till kvällen - räddaren in nöden!! 
 
Såna här dagar så blir man så förbannad för att vården är så lågprioriterad (det blir man iofs alltid men det är dom här dagarna det märks i hela kroppen). Det finns INGEN personal att ta in så vi får ringa våra egna som får gå in på övertid. Och det har vi gjort, massor, men nu känns det som att det har gått för långt. Ingen svarar i telefonen för att dom vet vad som väntar. "Beodra in" .... Jaha, men hur kul är det då? Vi vet redan hur trötta alla är och så ska man göra någon tröttare. Plus att det inte är lätt att beodra någon att komma att jobba som inte ens svarar när man ringer. Nog om detta, som sagt - kaos dag. 
 
Orkade som sagt inte göra något efter jobbet, köpte med en pizza hem och sen har jag inte rört ett finger. Seg, slö, och allt det där. Börjar starta nedräkning till semester nu, "bara" 64 dagar kvar - hallelujah.
Hamnade lite på sidospår, skulle komma fram till rubriken av inlägget - med denna värmen, alla bilder så är sommarkänslan här som ett brev på posten! 
 
 
 
Kommentera 1
Finns det något mer "ovuxet" än att skriva "vuxenpoäng"? Haha, men struntsamma.
 
Idag blev det ingen klocka ställd utan det fick bli en sovmorgon, en mycket välbehövd sådan. Är långt ifrån lika trött nu som jag var förut, men det kommer ändå lite svackor. Skulle utan problem kunna gå och lägga mig och sova på soffan en timme nu och ändå somna som en stock inatt sen. 
Började i alla fall dagen med en go frukost och sen tog jag tag i städning innan jag cyklade till Joanna & Nora i världens motvind, puh. Hade det inte blåst så mycket idag hade det varit rena sommarvärmen! Efter att ha pustat ut en stund och hämtat andan hos Joanna så tog vi en promenad ner till utegymmet på P4 där det fick bli ett rygg & benpass. Jag visste att dom hade utökat där nere men det var ju hur bra som helst! Vem behöver gymma inomhus under sommaren när allting finns tillgänglig utomhus där? Suverän tanke den som kom på det!
 
Efter träning och en sväng till affären så gick vi hem till Joanna igen för en kopp kaffe och lite tjöt, klockan stack iväg och sen var det dags för mig att åka till Reidun's för en klippning. Tänkt tanken tusentals gånger att jag ska klippa av mig håret, bara för att för en gångs skull våga göra något nytt. Men alltid när jag satt mig där i frisörsstolen så har jag ballat ut och klippt mig som jag alltid har gjort. Men idag så sa jag till Reidun att nej, idag får det bli något nytt - så det blev det, verkligen... Kapade nästan 2dm på håret och det är väldigt annorlunda, haha. Men det känns otroligt skönt! Inte ett hårstrå är slitet efter färgning etc. 
 
Nu är jag precis hemkommen från att varit en sväng i Mariestad med Emil och hämtat vårat nya vråkåk! Haha, nej verkligen inte - men en bra pendlingsbil till Emil. En riktigt liten gocart! 
 


Lilla charmtroll!
 
Kommentera 0
Visa fler inlägg