Sol

Publicerat i: Livet i allmänhet
Har haft en underbar dag. Idag har det varit riktig sommarvärme och vi har bara njutit. Har varit och letat taklampor till köket men blir galen på att en simpel jäkla lampa ska vara så dyr. Då lägger jag hellre pengar på en designlampa. Efter lunch åkte jag och Nellie upp till mamma & Micke. Vi busade i gräset, gungade och njöt. Någon timme senare dök mamma & Micke upp. Då hade precis Augusta kommit, Jossis tjej. Sen kom även Leffe och hans två sönder och vi satt i solen och pratade massa minnen om Jossi i timmar. På måndag är det begravning. Ofattbart. En förklädd nallebjön som satt spår trots att vi inte träffades så ofta. Vi hade det bra iaf, minns med glädje. Vila i frid Jossi. 
 
När vi väl var hemma igen gick vi över till Anders där Emil & Jesper också var. Satt på altanen och pratade, Nellie busade med grabbarna och tröttade ut sig. Väl hemma somnade hon som en stock på en gång, haha. 
Nu sitter jag här, med lite vin, ätit gott och kollar efterlängtade serier medan grabbarna bowlar! Suits & Graceland hade seriepremiär i veckan, två av de bästa serier  jag sett! 
 
 
 
 
Kommentera 0
Ibland tänker man extra mycket på hur olika man faktiskt är i livet. Jag ångrar inte den banan jag valt, men jag skulle vilja addera ett par saker dit jag står nu. Jag har inte haft stora planer för livet, drömmar visst, men inte så stora planer. Men de planer jag faktiskt hade, har jag tagit mig igenom, så nu måste jag hitta nya planer. Jag träffade Emil när jag var 17, vem kunde ana att man skulle träffa sin kärlek redan som tonåring? Jag tog studenten från en linje jag egentligen "inte ville gå", enda anledningen till att jag ville gå den var för att jag ville jobba inom ambulansen. Fick ett praktikplats där jag fastnade fullkomligt, och jobbade i år och kämpade till mig en fast anställning. Därav inga studier efter gymnasiet. När jag till slut fick min anställning hade jag & Emil varit tillsammans i 5(?) år och självklart hade tanken på barn kommit. Men mitt mål sen länge var att jag skulle till USA, innan jag skaffade barn. Året därpå åkte vi till Florida och spenderade 2 helt fantastiska veckor. Ett halvår efter att vi kommit in plussade jag. Nu står vi här med en dotter på snart 10 månader och jag älskar mitt liv. Med alla medgångar har det också kommit motgångar, men som vi klarat oss igenom och står på starkare mark. 

Men nu till de saker jag skulle vilja addera. Jag ser folk i min ålder jobba som ambulanssjukvårdare, mer och mer köper hus och det vill jag med ha. Jag har 4 års studier framför mig för att göra det jag drömt om i många år. Huspriserna sticker i höjden här och jag blir stressad. Var vill vi bo? Hur vill vi bo? Etc etc. För let's face it. Man tjänar inte hutlöst när man jobbar inom vården. Men jag älskar mitt jobb. Att hjälpa människor till de bättre, eller i deras sämsta. Jag kan det, och jag vet att jag kan det, jag vet att jag är bra på det.
Såjag kan ändå backa tillbaka på att jag har bildat en familj. Jag har rest till de ställen jag vill helst ville resa till (men åh så långt ifrån klar jag är), jag har en fast anställning, jag har bott i hus (önskar det var bättre dock), jag har gjort saker jag är stolt över (och inte), jag har slösat pengar på onödiga saker, jag har än så länge levt ett förjävla bra liv. Jag är så långt ifrån klar med allt, det är så otroligt mycket kvar jag vill göra. Men det är så lätt att glömma det man faktiskt har, och har gjort. 
Jag hatar livet och alla dess människor ibland, men för att jag gör det, så uppskattar jag det så förbannat mycket mer de andra dagarna. 
 
 I got all I need when I got you and I
I look around me, and see sweet life
 
 
 
Kommentera 0
Startade dagen med lite "sovmorgon", mannen & Nellie lämnade den varma sängen vid 5 tiden medan jag sov vidare hela en timme till. För första gången på 356 (noga det där..) dagar rustade jag för jobb. Förutom att vi för sommaren placerat oss på Kava så var jag inne i arbetet som om jag aldrig ens varit borta därifrån. Skrämmande det där. Det man gör på jobbet sitter liksom i ryggmärgen, som att cykla ungefär. Det som förvånade mig mest var att jag kunde släppa hemmet. Visst att man tänkte på dom, skickade iväg ett sms, och att det var tomt utan att vara utan Nellie så länge, men jag kunde lägga fokus på jobbet. Super roligt, men jag kände ändå att man har inte missat något. Det är olika patienter men samma jobb, många lika diskussioner som när jag gick hem och känslan att gå tillbaka helt kändes genast lite vemodig. Detta var väl bestämt lite innan men nu blev det ännu tydligare, att jag stannar hemma lite till. Jag jobbar september och går hem igen. Hemma missar jag saker med Nellie, och jag vill missa så lite som möjligt. 

Nog om jobb! 
Midsommar! (En kort(are) sammanfattning.)
Efter jobbet åkte jag upp till Simsjön där  det bjöds på midsommarfirande med underbar familj, släkt & vänner (än en gång, min familj & släkt är i världsklass. Puss på er!). Midsommar som vanligt bjöd på massa regn, sen sol följt av en jäkla massa knott. Vi åt god mat, dansade runt midsommarstången på trädgården de så fint pyssla ihop på kvällningen, vi sjöng, vi skrattade, vi hade en helt fantastisk dag/kväll. Tack alla! 

Hon den där mamman (jag) som alltid ska ha med kameran överallt skulle givetvis glömma den idag. Mobilbilder väntar så slängde ihop en massa collage istället! Hoppas ni alla andra haft en lika bra midsommar som mig! 
Lyckades knäppa mängder med bilder på samma personer, samtidigt som en del knappt hamnade på någon. Vet knappt vilket av det som är bra! Haha! Ha en fortsatt trevlig helg! För min del blir det strax kvällsjobb! 

Kommentera 0
Visa fler inlägg