Det här är en dokumentär som jag tycker att alla borde kolla på. Det handlar om hur man som konsument blir lurad att köpa större förpackningar, hur portionsstorlekarna har gått upp, och hur mycket socker det faktiskt är iproppat i de så kallade "nyttigare" valen. 
Det är ännu bara några länder (Danmark, Frankrike) som tagit upp kampen mot att betala skatt mot onyttig mat och socker - keep it going. 
 
DEL 1 - Sockerfällan

 
DEL 2 - Supersizing
 
 
Kommentera 0

DRINKS

Publicerat i: Livet i allmänhet
Mötte upp Joanna & Jimmie på Rådhuset Baren igår. Vi drack ett par öl, och eftersom det var födelsedag så började vi istället drinka! Alltid gott med en drink, men man dricker ju aldrig det - det är dyrt och sött så för mycket av det goda får det inte bli, haha. Vi satt och hade jättetrevligt! Sedan gick vi vidare till Husaren och satte oss där, även där blev det drinkar och en massa prat. Hur trevligt som helst! När dom skulle gå ner till Rockbaren för ett band skulle spela där så cyklade jag hem istället. Kände mig halvkass så lika bra att hamna i säng tidigt. 
 
Vaknade pigg & alert imorse, åt frukost innan jag satte mig och kollade på dokumentären "Maten som gör dig fet" - så bra. Länkar i ett annat inlägg! Åt sedan lite lunch sen kom Ida och hämtade mig och vi åkte upp till Elins, vi satte oss på Wayne´s och fikade (jag drack en latte och pratade medan hon åt, haha) innan vi gick runt och strosade lite i affärerna bland rean, årets tråkigaste rea. Fanns nästan inget roligt, och tur är väl det. Då sparar man pengarna istället!
 
När jag kom hem tog jag & Emil tag i städningen, så himla skönt när det är rent och fräscht hemma! Ska strax fixa lite kvällsmat, blev så sugen på grillad Ciabatta när Ida åt det förut - så det får de bli här ikväll! Serverad med en grekisk sallad, yummie. 
 
 
Kommentera 0
Mådde sisådär imorse när jag vaknade,  hade lite feber så tog två alvedon och somnade om. När jag vaknade igen så kände jag mig faktiskt ganska pigg så jag tänkte utnyttja det och träna! Så jag körde ett kort benpass hemma - som tog helt kål på mig. Uh, hjärtat slog dubbelt så hårt och yrseln var ett faktum. Haha, kanske inte skulle tränat ändå. Men tyckte ändå att det var ett ganska lätt pass, och det gick fort. Men nu kanske jag ska vänta tills jag verkligen är pigg! 

Resterande dagen har varit lugn, handlat lite, bakat proteinbars och ska strax fixa iordning mig för att möta upp min favorit Joanna på stan för att fira hennes födelsedag! 
 
Legsession:
50 Jumping jacks
20 Lunges
40 Calfraises
10 Jump squats
10 Side lunges (each leg)
30 Squats
Repeat x3
Kommentera 0
Visa fler inlägg