Sömn?

Publicerat i: Livet i allmänhet
"Nu sover hon bättre"... Mm, ropa inte hej. Efter 3 nätter med minimalt med sömn så känns det som om man är tillbaka på ruta ett, i alla fall rent psykiskt. Det känns som det kommer dröja flera år innan man kommer få sova bra, men så är väl troligtvis inte fallet. Sen kan man göra si och så med det ena och det andra, försöka komma in i bättre rutiner, stå ut och bla bla bla. Men i nattens timmar när man inte fått sova något nästan så tar men den lätta utvägen, i alla fall jag. Hellre sover jag på soffan med Nellie i konstig uppkrupen fosterställning med henne i famnen en timme, och vaknar med ont i rygg & axlar än att vara vaken och om och om igen få henne att sova i sin säng. Eller i våran, för den duger sällan också. Pust. Den där timmen man får sova på soffan gör att kroppen återställer sig åtminstone lite, den ger lite hopp om kommande dag. 

"Men då sover hon väl bra på dagen?" - Nej inte det heller. Vår lilla busunge verkar inte vilja sova så mycket alls. Hoppet låg här, vid 7 månader, lite tidigare. För nästan överallt där du läser om barn & sömn så sover de allra flesta barn i minst 5 timmar i sträck per natt vid den här åldern. Skulle jag få sova mellan 24.00-05.00 tex skulle jag nog kunna springa halvmara dagen efter. 
Det kommer bli bättre, det vet jag. Just nu är det bara jävligt jobbigt. Tur det är en dag längre helg i helgen, får ta ikapp lite sömn då. 

Inte nog med sömnbrist så har hon seperationsångest. När det bara är vi är hon gnällig så mycket. Vill bara vara i famnen. Man försöker hitta svar på gnället men det är ju omöjligt. Tänder har jag försökt med i månader men dom gömmer sig ännu. I detta gnäll så måste jag tacka FaceTime! Så fort man tar upp mobilen för att ringa pappa så skiner hon upp. Det är verkligen pappas tjej det där! Underbart att se, men ändå lite jobbigt. Vid 7 månaders ålder är hon redan trött på mig känns det som, jag vet att det inte är så. Men vi spenderar ju dygnets alla timmar ihop så det är väl klart hon blir glad av att se sin pappa som måste jobba. 

Jaja nog om tycka synd om mig. Bara hålla tummarna för att det här med sömnen löser sig snart. Kommentera 0

Nellie

Publicerat i: Livet i allmänhet
Vi velade länge ifall vi skulle ha dop eller bara namngivning, ett dop är ju traditionellt men vi är varken kristna eller intresserade av kyrkan osv. Vi valde namngivning, men med månader utan bra sömn så orkade vi aldrig ta steget att göra något, så det föll mellan stolarna tills vi åter igen fick frågan "men SKA ni inte ha något dop?". Så lite spontant så blev det ett namnkalas för Nellie. Vi tänkte oss bara bjuda på lite fika och den närmsta familjen skulle komma så vi hade en dag att minnas. Så här kommer vår närmaste familj och det blir fika, och hon får massor av fina presenter. Vi trodde väl att det kanske skulle bli något litet, men eftersom det blev ganska snabbt planerat så trodde vi inte så mycket. Motsatsen får vi bevisad när min & Emils familj kommer med så otroligt fina presenter och överöser vårt lilla troll med kärlek i form av kramar, pussar och massa bus. Jag är så glad att ni alla finns i Nellies och vårt liv! Tusen tack alla, för allt!!! <3 
 
Kommentera 0

Sing and relax

Publicerat i: Musik
En av mina absoluta favoritsaker att göra är att sätta sig skönt i soffan, slå på en bra playlist och bara vara. Återigen måste min kärlek till musik skrivas om. Men musik är allt. Den är glädje, den är sorg, den är skratt, den är gråt, den är allt. Man kan styra sitt humör med musiken. Just nu har jag en sån där härlig friday-feeling. Nellie sover, Emil är hos grannen och jag sitter och bara lyssnar på musik och skriver. Gamla godingar mixas med nya favoriter, minnen kommer och går. 
 
 
To name a few. 
 
 
 
Kommentera 0
Visa fler inlägg