Planer

Publicerat i: Livet i allmänhet
Det har varit en del fram och tillbaka genom åren om hur vi har velat bo. Vi letade frekvent ett tag efter ett hus och gick tillochmed in i budgivning. Men sen insåg vi nog att vi egentligen ville bygga nytt. Sen när Nellie väl var född så kunde vi i alla fall inte bo kvar i lägenheten eftersom det blev alldeles för dyrt när jag bara hade föräldrapenning. Men vi har ändå haft tankarna på husbygge. Så nu har vi en tomt, där vi känner att vi verkligen vill bo - i Simsjön. Så nu när det väl blev lite verklighet med husbygge med tanke på tomten så ska vi nu efter mindre än ett år här sälja våran lägenhet. Säljer enbart för att det blir lättare så med bolån inför att bygga hus. Så om en månad flyttar vi igen, pust. Tillbaka till storegården och nu grannar med våra kära vänner & kusin. Känner verkligen inte för att gå igenom det där flyttkaoset en gång till, men vad gör man inte. Så igår kom våran lägenhet ut för försäljning. Fort har det gått alltihop. Vi fick en lägenhet relativt fort och inflyttning var ännu snabbare. Det är många som varit frågande över vad vi håller på med, haha, och nu vet ni! 
 
 
Kommentera 0
Otroligt skönt att vara tillbaka på jobbet. Jag har verkligen saknat mina underbara kollegor, och mitt jobb. Har skrivit tidigare att jag var så bitter innan jag gick hem och nu känns allt det som bortblåst. Ingen bitterhet, bara nöje. Sen kommer det väl alltid finnas upp och ner dagar men det gjorde mig verkligen gott att vara ifrån jobbet ett tag, bli påmind om varför man gör det man gör från första början. Än så länge längtar jag inte så mycket hem heller, men jag vet ju att Nellie har det bra hemma med Emil. Får se hur det bli när dagis börjar, bara 1½ vecka kvar! Herregud. Kommer nog inte kunna säga detta nog med gånger, men jösses vad tiden springer iväg.
 
Är även i full gång med löpträning inför Göteborgsvaret. Det känns också bra! Förutom att jag haft djävulska kramper i vaden under ett par pass så känns det bra igen. Daglig massage och strech har gjort susen. Idag kändes det som jag bara flög fram i spåret! Ökade volymen i lurarna, solen i ryggen och så mycket energi kändes det som jag kunde springa i evigheter. Det är mycket intervaller nu i början men håller ändå uppe snitttiden väldigt bra måste jag säga. Unnade mig att köpa ett par 2xu brallor (som jag velat ha i år, äntligen kostat på mig lite..) och vilken skillnad i vaden som krampat! Tummarna upp för kompression!
 
 
Kommentera 0
"Men saknar du inte att vara hemma?" - Jag kan inte räkna på mina  båda händer om hur många gånger jag fått den frågan denna enda vecka jag varit tillbaka på jobbet. Självklart saknar jag en viss del av att vara hemma. Men att vara tillbaka på jobbet känns så ofattbart skönt! Det känns lite tabu i att säga det. Det känns som om det ska vara så självklart att jag måste sakna att vara hemma varje minut av varje dag. Missförstå mig rätt. Det är inte så att jag inte saknar att busa med Nellie hela dagarna, att träffa vänner och familj samtidigt som man försöker få ihop alla hörn till en cirkel när man är mammaledig. Men jag älskar mitt jobb! Jag var så bitter innan jag gick hem. Fruktansvärt bitter alltså. Det var personalbrist. Överbeläggningar. Tryck uppifrån och alldeles för dåligt samvete på oss som faktiskt går på golvet. Man jobbar över och man struntar i rast, för att det är kul? Nej. För att det behövs och man ställer upp för varandra. Har det ändrats på dessa 14-15månder jag varit hemma? Nej. Men jag har kommit tillbaka med andra ögon, med ny energi och jag ska göra mitt yttersta för att inte bli den bittra människan jag inte kände igen innan jag gick hem på mammaledighet.
Men åter till saken: saknar jag inte att vara hemma? Absolut, men nej. Jag har ingen om hur jag ska förklara det men det är två helt olika liv. Den senaste veckan på jobbet har vi haft så mycket att jag knappt hunnit tänka på hur dom har det hemma. Samtidigt som när man kliver innanför dörren hemma så överös man av så mycket kärlek att det tar en minut innan man glömt att man faktiskt varit på jobbet.
Men jag fick den påminnelsen jag behövde innan jag gick hem - jag älskar mitt jobb.
Kommentera 0
Visa fler inlägg