Jag blir så irriterad på en del folk, speciellt nu - gravida. Är med i en hel del mammagrupper och föräldragrupper på facebook, dels för att få tips och råd och dels för att det är roligt att se andra genom deras graviditet m.m. Men en del saker gör mig så fly förbannad, att samhället och normer ska få hålla personer tillbaka från deras egen vilja. Att bara för att det brukar vara på ett visst sätt så ska det vara så, att folk inte får bestämma sina saker själva UTAN att någon ska titta snett eller ifrågasätta. 
 
Det var en tjej som nästintill hade panik för att hon hade en BLÅ vagn när hon nu skulle få en FLICKA, OHMYGOD?!???! Det funkar ju inte?! Eller?
VARFÖR MÅSTE NI HÅLLA PÅ?? Struntsamma ifall det är en blå vagn ifall det är en flicka, ifall DU/NI gillar vagnen? Varför ska man vända sig till sociala medier och fråga ifall det funkar? Klart att det funkar ifall det funkar för ER. 
Visst, lite grejen när man väl får reda på könet är ju att sätta färg - tjejer får rosa och killar får blått. Men ifall man som förälder vill sätta på rosa kläder på en kille, kan man inte få göra det utan att folk ska titta snett? Eller vice verca. Varför måste allt vara så indelat i könsoller? 
 
Man har inte tänkt så himla mycket på det tidigare, med desto mer man ser på dom här sidorna och desto mer man pratar med sina kompisar som är föräldrar är att det döms en hel del inom föräldravärlden. Man dömer andras sätt om vad dom vill/ inte vill göra med sina barn. Okej att man frågar för att man är nyfiken, verkligen vill veta varför man gör på ett visst sätt, men när man gör det med höjda ögonbryn och dömer personer för att dom väljer att göra vissa saker med sina barn stör mig. Väljer saker som den typiska föräldern skulle göra (och men den typiska menar jag den som inte ifrågasätter något själv utan bara gör som man alltid har gjort) bara för att. 
 
Låt folk uppfostra deras barn hur dom vill, låt folk sätta på sitt barn de kläder de vill m.m. Ifall vi får en flicka så kommer vi ändå spatsera runt nöjda och glada i vår GRÖNA underbara vagn. Och ifall vi får en kille så kommer vi även då spatsera runt nöjda och glada med vår RÖDA sittdel. 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Detta är hur omodernt som helst. Så var det för 46 år sedan då jag väntade. Johan. Men nu, vad spelar färg, modell, pris. Tids nog har de små en egen vilja. Ha det bra. Lram